Koncert skupiny Helloween dnes organizátori zrušili

30.01.2011 Prešov

Prešov 29. januára (TASR) - Koncert skupiny Helloween, ktorý sa mal dnes konať v Prešove, nakoniec nebude.
Prešovské Krajské policajné riaditeľstvo v tejto súvislosti informovalo, že hudobné podujatie zrušil organizátor bez akéhokoľvek pokynu, príkazu, dohody, alebo iného zásahu polície.
\"Organizátor koncertu v čase okolo 15.50 h zatelefonoval na policajnú linku 158, že môžu vzniknúť problémy, nakoľko z kapacitných dôvodov haly, v ktorej sa mal koncert uskutočniť, sa asi 1000 ľudí, ktorí majú lístky, nedostane na tento koncert, \" informoval Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.
Polícia odišla situáciu podľa jeho slov následne na miesto preveriť a \"začali sa pripravovať vlastné zvýšené bezpečnostné opatrenia, \" doplnil Džobanik. Organizátora podujatia zároveň polícia upovedomila, že je v prvom rade povinný zabezpečiť na koncerte verejný poriadok a policajti zasiahnu až vtedy, keď to nebude zvládať.
\"Chceli by sme opätovne dementovať informáciu, ktorá sa dostala na verejnosť, že na pokyn polície bol koncert zrušený. Rovnako polícia dementuje informáciu, že koncert bol zrušený po dohode s políciou, \" povedal Džobanik.
Podľa jeho slov teda polícia do rozhodnutia zrušiť koncert nezasahovala.
 

Vyberte región

mark